Over mij

Hey, ik ben Nathalie, geboren in 1975 en al sinds ik een kind was, hielp ik graag mee in de keuken, al vlug kreeg ik mijn eerste kookboek als verjaardagscadeau en stond ik te popelen om alles uit te proberen, het zaadje voor graag koken was geplant en ook al heb ik doorheen de jaren toch wel wat kookboeken verzameld, het liefste kook ik op gevoel.


Als puber had ik een creatieve job in gedachten, uiteindelijk kreeg mijn pad toch een andere wending. Ik nam als 18-jarige de zaak van mijn grootmoeder over. Een krantenwinkel en een drukkerij, 7 jaar heb ik hier mijn energie aan gegeven, erna 2 jaar in een interieurwinkel en in een kledingzaak. Vervolgens werd de telecomsector 7 jaar een dankbare ervaring. Begin 2011 startte ik in een metaalbedrijf als administratief bediende. Na 16 jaar verkoop iets volledig tegenovergesteld dacht ik bij mezelf, waarom niet en na enige tijd werd me een mooie kans aangeboden en klanten- en leveranciersboekhouding en HR werden o.a. mijn voornaamste dagtaken.


Mijn liefde voor koken bleef "iets met koken doen" kwam regelmatig in mijn gedachten, daardoor startte ik in 2011 met een driejarige klassieke opleiding in avondonderwijs bij Syntra in Oudenaarde. In 2013 behaalde ik mijn diploma als traiteur-banketaannemer.

Ik volgde de voorbije jaren meerdere vegetarische en veganistische workshops en ik ontving in januari 2023 mijn certificaat Duurzame Voeding bij Sustainable Family. Me verder blijven bijscholen vind ik heel belangrijk, er staan nog meerdere opleidingen op mijn verlanglijstje naast verdere zelfstudie. Daar hou ik nu eenmaal van, een leven lang leren en blijven ontdekken.

Vegan verdient absoluut naast veggie ook één, twee,... plekje(s) op de menukaart.

Waarom?

Vegan is gewoon zooo lekker!

thumbnail_FB_IMG_1567868346460
thumbnail_FB_IMG_1567868341954 (2)
thumbnail_FB_IMG_1567868332142

India 2014, in Rajasthan volgde ik een gezellige Indiase workshop waar we o.a. samosa en nog vele andere heerlijke gerechten hebben klaargemaakt.

Wat vind ik naast koken nog leuk? Boeken lezen, van waargebeurde verhalen, psychologie, spiritualiteit, filosofie, natuur tot romans. Rondwandelen op een markt, er valt wel altijd iets te ontdekken. Op blote voeten lopen, zwemmen, kamperen, wandelen in de natuur en andere culturen leren kennen. Ik wil die ene heuvel beklimmen om te weten wat er boven te zien valt. Ik hou van diepzinnige gesprekken, dansen en mediteren en opladen lukt me enkel als ik alleen ben. 

In 2016 besliste mijn gezondheid om me voor een lange tijd on hold te plaatsen. Met de klassieke geneeskunde onderdrukte ik mijn vele symptomen en zat ik vast in een vicieuze cirkel, op een bepaald moment had ik zoiets van dit wil ik niet voor de rest van mijn leven en door een holistische aanpak kwamen de oorzaken naar boven en kon ik me stapsgewijs beginnen helen, waaronder ook mijn voeding aanpassen en door die omschakeling in 2018 verdwenen geleidelijk meerdere lichamelijke klachten. Tijdens mijn herstelweg leerde ik ook om de focus te leggen op wat ik graag doe en zo ontstond het idee rond NatalisVegan. Wat als ik met anderen mijn liefde voor plantaardig eten kon delen door kooklessen te organiseren. Dat gevoel wanneer je hart een sprongetje maakt en zegt jaaaaaa, dit is het, mensen verbinden, motiveren en inspireren. Ik startte als zelfstandige in bijberoep en ik ben zo dankbaar voor die fysieke stilstand want dit bracht me met de hulp van vele coaches naar mijn kern. Mijn hobbelige weg, bewustwording en mijn oneindige reis naar binnen beschouw ik als zo'n waardevol geschenk die me het dagelijkse dankbare gevoel geeft dat ik nooit onder woorden zal kunnen brengen.

Hoe kwam ik op de naam van mijn bedrijf?


Mijn doel is om mensen vertrouwd te maken met veganistische voeding. 

De keuze voor het woord 'vegan' was vanzelfsprekend.


Ik wilde mijn voornaam ook in mijn bedrijfsnaam verwerken, gewoon Nathalie klonk niet goed samen.

Mijn intuïtie gevolgd en dit bracht me tot Natalis en ik voelde van ja, dit klopt. 

Nathalie is afgeleid van de Latijnse naam Natalia, die afstamt van 'natalis' of 'dies natalis'.

Dit betekent 'geboortedag'.

zag het levenslicht 💚


Naast het feit dat meer puur plantaardig eten gunstig is voor de gezondheid, is het verminderen van het dierenleed voor mij ook een belangrijk onderdeel. Zelf heb ik ongeveer 40 jaar volgens de onzichtbare carnistische ideologie geleefd, ik was onbewust, de maatschappij waarin we opgroeien leert ons welke dieren we zonder schuldgevoel kunnen opeten, ons gevoel van verbondenheid wordt met hen verbroken en met andere dieren behouden we de connectie.

Mijn missie is ook om bewustwording te creëren over het carnisme. Tot nu toe is het percentage van het veganisme nog laag, het flexitarisme neemt wel toe en dit is zo positief en hoopgevend en misschien maak ik het ooit nog mee dat dit een kanteling maakt. Wie weet ;-)

De plantaardige keuken heeft alvast veel te bieden en blijven genieten van

lekker eten is perfect mogelijk zonder dierlijke producten te gebruiken.


Ik geloof er echt in dat we door vele kleine aanpassingen een liefdevol verschil kunnen creëren

door af en toe of net wat vaker een lekkere gezonde veganmaaltijd op tafel te toveren!

Hoe leuk dat je een kijkje nam op mijn website en wie weet kruisen onze paden elkaar op één van mijn workshops.

Volg me op sociale media om op de hoogte te blijven wanneer ik workshops organiseer.


Liefs, Nathalie